Geslachtsbepaling Rotterdam

Geslachtsbepaling Rotterdam

 

Veel ouders willen graag weten of ze een jongen of een meisje krijgen. Dat is in veel situaties dan natuurlijk ook erg praktisch, dus het is helemaal niet raar om dat te willen weten. Het zorgt er namelijk voor dat je al enige voorbereidingen kunt treffen. Denk daarbij aan het aanschaffen van de kleding, leuke cadeautjes maar ook als het gaat om het inrichten van de slaapkamer. Dit wordt natuurlijk allemaal een stuk gemakkelijker gemaakt als je weet wat voor geslacht je kindje heeft. Vroeger was het zo dat je dat niet kon vertellen, maar dat hoeft nog steeds niet. Je kunt het gewoon voor je houden, zodat het voor de anderen nog wel een verrassing is. Veel mensen vragen zich af wanneer het geslachtsbepaling in Rotterdam plaats kan vinden. In dit blog lees jij daar meer over.

 

Na 16 weken kan het meestal worden bepaald

 

Tijdens de eerste weken van de zwangerschap is nog niet duidelijk of je kind van het mannelijke of het vrouwelijke geslacht is.  Via geslachtsbepaling Rotterdam kan dit met enige zekerheid worden vastgesteld na 16 weken in de zwangerschap. Hoewel het dan met enige redelijke zekerheid vast te stellen is, betekent dit nog niet dat het helemaal zeker is. Daarom wordt na 20 weken dit officieel vermeld. Het is overigens ook afhankelijk per baby. Soms is het met een echo niet helemaal zichtbaar, waardoor het daardoor nog steeds niet met zekerheid kan worden vastgesteld. Terwijl het in sommige gevallen ook al veel sneller kan worden vastgesteld. Het is dus afhankelijk van meerdere facetten.

 

Pretecho’s

 

Er bestaat een kans dat je het geslacht niet kan zien. Aangezien het geen noodzaak is, is dit dan ook niet iets waar ze heel veel mee bezig zijn. De echo’s zijn namelijk vooral gericht op de gezondheid. Maar je kunt altijd nog een pretecho afnemen in die gevallen. Je krijgt dan een veel beter zicht op je kindje, waardoor je zeker weet wat voor geslacht het gaat worden. Wel zo handig in veel gevallen. Het is echter niet zeker of dit wordt vergoed door je verzekeraar. Daarvoor moet je even contact opnemen, of je polis bekijken. Dan weet je dat helemaal zeker.

 

Betrouwbaarheid?

 

Dankzij de hedendaagse geavanceerde technologie zijn de meeste echo’s zeer betrouwbaar, maar nooit 100%. Je weet het dus nooit helemaal zeker en kan tijdens de bevalling nog voor een verrassing komen te staan. Maar in de regel is dit natuurlijk niet waarschijnlijk.

Geef een reactie

Your email address will not be published.