Leuk leren

Leuk leren

Leren is niet leuk, zo hoor je vaak. Leren kan echter wel heel leuk zijn, helemaal als blijkt dat je meer kan leren in minder tijd dan dat je gewend bent. En dit ook nog eens beter kunt onthouden ook. Dan wordt leren dus echt leuk en de resultaten bovendien beter. Het is daarom goed de cursus ‘snel leren = leuk leren’ te volgen. Dat kinderen en ook ouderen soms moeite hebben met plannen en de leerstof, is niet zo verwonderlijk. Zeker niet als kinderen net van het basisonderwijs naar het voortgezet gaan.

Ineens tijdsdruk en heel veel leerstof

Je bent jong en gaat van de basisschool naar het voortgezet onderwijs. Ineens krijg je huiswerk dat je af moet hebben als de docenten daarom vragen. De tijdsdruk die er ineens is en de hoeveelheid leerstof worden kinderen al snel veel te veel en daarmee daalt ook de motivatie. Er zijn kinderen die amper weten hoe ze hun agenda moeten gebruiken. Een dergelijk fenomeen kan soms- best verrassend- ook later optreden, na de middelbare school dus. Dan blijkt het plannen toch best lastig, net als de grote hoeveelheid te leren stof. Ook dan is het volgen van de cursus absoluut een aanrader en is leren na het afleggen van de cursus weer gewoon leuk.

Leuk leren is goed plannen en organiseren

Leuk leren is vooral een kwestie van goed plannen en organiseren. Bovendien leer je sneller lezen, leer je wat mindmappen zijn en hoe je die toe kunt passen en leer je beter onthouden door het aanleren van speciale geheugentechnieken. Deelnemers aan de cursus leren wat de beste manier is om huiswerk aan te pakken op een manier die bij ze past. Ook worden zaken als de goede opbouw richting proefwerk en examen nader belicht en hoe onthoud je langer wat er geleerd is. Het maken van een haalbare planning staat echter centraal en waarmee indirect dus ook weer het leuker maken van leren.

Ook geschikt voor volwassenen

‘Leuk leren’ is geschikt voor leerlingen die op het voortgezet onderwijs zitten, van VMBO tot VWO én dus voor studenten van HBO en universiteit. Zelfs volwassenen die al werken en een opleiding doen of mensen die zichzelf willen uitdagen of verbeteren kunnen via dit traject aan de slag. Ook mensen met dyslexie, ADHD en andere etiketten zijn geen beletsel om deze cursus te volgen en om volmondig ja te antwoorden op de vraag of leren ook leuk is.

 

Bekijk de website voor meer informatie

Geef een reactie

Your email address will not be published.