Triggerpoint therapie

Triggerpoint therapie

Je hoort het steeds vaker, mensen die besluiten om deel te nemen aan triggerpoint therapie, maar wat is het nu precies? Om hier een duidelijk antwoord op te geven zullen we hieronder kort stilstaan wat triggerpoints nu zijn en hoe deze ontstaan. Daarnaast zullen we nog additionele informatie geven zodat je precies weet waar je rekening mee moet houden. Mocht je naar aanleiding van dit artikel nog vragen hebben, dan kun je altijd contact met ons opnemen. Wij helpen je graag verder.

Wat zijn triggerpoints eigenlijk?

Natuurlijk is het als eerst goed om te weten wat triggerpoints zijn. Triggerpoints staan ook wel bekend om spierknopen en het zijn eigenlijk verkrampingen van de spieren door gebrek aan doorbloeding en zuurstof. Vanuit de buitenkant van het lichaam zijn de plekken voelbaar als harde bolletjes die pijnlijk zijn en als je erop drukt kan het leiden tot extra pijn. Dit is natuurlijk niet fijn en daarom is het zeker aan te raden om hiermee naar een therapeut te gaan die hierin gespecialiseerd is. Hierbij weet je zeker dat er alles aan wordt gedaan om deze pijnen te voorkomen en dat is natuurlijk erg fijn.

Hoe ontstaan de punten eigenlijk?

Natuurlijk is het ook goed om te weten hoe de punten ontstaan. Elke spier is opgebouwd uit vezels, die men ook wel de spiervezels noemt. Zodra men in een ruststand verkeerd worden de spieren samengetrokken en zodra ze niet ontspannen zijn dan merk je dat ze samengetrokken worden. Hierdoor ontstaat er een samenstelling en dat is natuurlijk niet wat je wilt bereiken. Zo ontstaan in principe de triggerpunten en het is dan ook om hier aandacht aan te besteden.

Wat moet je doen als je te maken hebt met deze klachten?

Als je te maken hebt met deze klachten is het zeker aan te raden om direct contact op te nemen met een specialist. Hierbij weet je zeker dat je er alles aan doet om zodoende de pijnen te voorkomen en dat is wel zo prettig. Het is dus zeker het advies om contact op te nemen met een specialist die weet wat hij of zij moet doen als deze klachten voorkomen in de praktijk. Daarnaast is het wel goed om te vermelden dat je niet na een sessie van de klachten af bent. Het is dus goed om hier rekening mee te houden tijdens de sessies, want niets is vervelender dan verkeerde verwachtingen.

Geef een reactie

Your email address will not be published.