Van je pijntjes af met acupunctuur Utrecht

Acupunctuur Utrecht

Kamp je met pijntjes en wil je er graag van af? Dan moet je opzoek gaan naar een oplossing die je ervan af helpt. Maar wat nou als niks lukt? Je hebt er genoeg van en gaat op zoek naar de juiste behandeling voor je pijntjes en kwaaltjes. Misschien is acupunctuur of Moxa therapie iets voor jou. Met de soorten behandelingen kan jij ervoor zorgen dat je pijntjes minder worden of zelfs verdwijnen. Maar wat is het? Hoe wordt acupunctuur gebruikt?

In de acupunctuur maakt men gebruik van ontelbare kleine naalden. Deze worden op welbepaalde plaatsen in onze huid geprikt. Ze werken pijnstillend en behandelen de aandoening. De ene voelt die prikjes meer dan de andere, maar pijnlijk zijn ze nooit.

Naalden van acupunctuur

De naalden veroorzaken kleine ‘schokjes’. Die tonen aan dat de juiste plaats in je lichaam is gevonden. Naast de pijnverzachtende technieken wordt het ook gebruikt om rimpels te verminderen en te voorkomen. Wil je weten hoe een acupunctuur afspraak eruitziet? Lees dan gerust verder.

Als eerste vindt er een grondig onderzoek plaats naar jouw vorm, de aanslag en de kleur van je tong, de kleur van je gezicht en de kracht, de kwaliteit en het ritme van je pols. Deze factoren maken een sluitende diagnose en het opstellen van een behandelingsplan mogelijk. In Utrecht zit er een behandeling van acupunctuur die hoog staat aangeschreven. Utrecht is makkelijk te bereiken via het openbaar vervoer. Maar een behandeling duurt vaak vaker dan 1 afspraak. Een gemiddelde behandeling duurt ongeveer 6 tot 12 keer.

De therapie

Dit wordt verspreid over enkele maanden. Om een acupunctuurbehandeling aan te vullen is er ook de mogelijk om een extra moxa therapie erbij te doen in Utrecht. Moxa wordt gebruikt om de acupunctuurpunten te verwarmen. De warmte van de moxa dringt diep door tot in de acupunctuurpunten en zal daar de energiestroom ofwel Qi stimuleren. Moxa wordt gebruikt met een soort kruid die op de huid wordt geplaatst. Hierdoor stimuleer je de huid wat ervoor zorgt dat de pijntjes sneller wegnemen en je hiermee een beter gevoel krijgt.

Ben je dus op zoek naar een goede manier om je pijn of rimpels te verlichten? Dan is de acupunctuur in Utrecht voor jou het juiste adres. Je kan het goed aanvullen met een moxa therapie om tot een gewenst resultaat te komen. Neem wel voor lief dat je soms even een dik gezicht hebt van de naalden die in je huid worden geprikt. De zwelling neemt snel af, ook is het verstandig om het af en toe te koelen.

Geef een reactie

Your email address will not be published.