Voedingscoach effectief voor jouw doel?

Je hebt misschien wel eens van het beroep of de taken van een voedingscoach gehoord. Zo’n persoon weet eigenlijk alles over voeding en gezond eten. Veel mensen hebben een bepaald streefgewicht of willen een ander einddoel realiseren.

 

Doe je dit zelf of schakel je de hulp in van een voedingscoach?

Gezond eten willen we allemaal wel, ongeacht leeftijd of afkomst. Gezond eten is eigenlijk een verzamelnaam van verschillende aspecten. Denk hierbij aan gevarieerd eten en genoeg eten. Voor elk gewenst einddoel, ongeacht de richting, zijn er voedingsschema’s te verkrijgen om zo het gewenste resultaat te realiseren. Een einddoel kan bijvoorbeeld een gewenst gewicht zijn, een gewenst vet percentage en/of een goede conditie. Dit zijn allemaal einddoelen die vaak voorkomen maar echter nog niet zo vaak worden behaald (binnen de gestelde periode). Dit kan echter komen door een gebrek aan kennis. Voor verschillende doeleinden zijn namelijk ook verschillende soorten diëten of voedselschema’s. Als iemand bijvoorbeeld wil afvallen is het weinig gaan eten geen gezonde optie, hierbij gaat het om een gezonde en gevarieerde eetstijl en daarnaast beweging. Als het gaat om een verhoging van de vetpercentage gaat het om het gevarieerd eten, meer volle producten te consumeren en eiwitten in te nemen én veel sporten. Hierbij gaat het dan vaak om krachttrainingen. Als men simpelweg gezond door het leven wil gaan zal gevarieerd eten, van bijvoorbeeld de schijf van vijf en gezond eten voorop staan om het eindresultaat te realiseren.

Voedingscoach

 

Voedingscoach

Een voedingscoach helpt jou bij het behalen van het desbetreffende einddoel, ongeacht de richting hiervan. Het einddoel wordt bepaalt door de persoon die bij een voedingscoach zijn hulp haalt. Het samenwerken met een coach is in eigenlijk alle gevallen een goed idee. Zo’n persoon is gespecialiseerd in het vak en weet alles over voeding en het eindresultaat dat naar gestreefd wordt. Ook helpt hij of zij jou tussendoor, door bijvoorbeeld het analyseren van een periode.

Of jij je doel wilt bereiken door middel van een eigen stukje kennis en doorzettingskracht of je dit wilt bereiken met behulp van een voedingscoach is eigenlijk geheel een eigen keuze. Het kiezen voor een coach is vaak geen slecht idee, dit komt door de kennis waar deze persoon over beschikt. Hij of zij weet echter ook alles over dit voeding en gezond leven en zal er ook alles aan doen om samen met de persoon het desbetreffende doel te behalen.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.